Escape Room Matilo

Escape rooms zijn erg leuk, een escape room met een archeologisch thema is natuurlijk nog veel leuker! Wij zijn druk bezig met het ontwikkelen van een escape room in een Romeins fort. In de Leidse wijk Roomburg ligt de reconstructie van fort Matilo. De reconstructie is bovenop het oude fort gebouwd en de Romeinse resten zitten dus nog gewoon in de grond!

Hoe leuk zou het zijn als je weer door het oude Romeinse fort kan lopen. Daarom gaan we door middel van Virtual Reality het fort weer tot leven brengen! Dit geeft je de kans om in het Romeinse verleden te stappen waarbij jouw puzzel vermogen op de proef wordt gesteld.

Onder archeologen heeft het fort nog een groot mysterie: de vondst van het bronzen ruitermasker. Dit masker is zonder enige beschadigingen gevonden in een kanaal naast het fort. Eigenlijk een te kostbaar object voor het kleine fort en zeker te kostbaar om zomaar weg te gooien! Het geeft de drager een blik om angst en ontzag te zaaien onder zijn medestanders. Wat is het verhaal achter dit masker? Wie heeft het gedragen en hoe komt het prachtige masker in het kanaal terecht? Help de archeologen en los het mysterie op!

Houd onze website en Facebook in de gaten voor de vorderingen van dit project.

Bron foto: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden