Museum of London: Gekke Gieter

door Jasper

 “Wat een gek ding” dacht ik toen ik langs de vitrine liep in het Museum of London. “Het lijkt wel  een gieter maar dan van 16e of 17e eeuws aardewerk!”. Tijdens een weekendje weg in Londen was ik weggevlucht uit een overvol en benauwd British Museum om terecht te komen in het leuk opgezette Museum of London.

Lees meer

Mette gaat promoveren!

Mette gaat de komende vijf jaar promoveren in de archeologie! Lees hier hoe ze dat voor elkaar kreeg en wat ze allemaal gaat onderzoeken.

Lees meer

Spullen van vroeger

Archeologie begint met het opgraven van spullen uit het verleden. Hiermee proberen we een beeld te schetsen van vroeger. Helaas kunnen we niet meer aan de mensen vragen hoe ze het gebruikte, hoe oud het is en waar het vandaan komt. Archeologen moeten dus andere methoden gebruiken.

Lees meer

Archeologie

Archeologie is WÉL leuk. Archeologie is niet stoffig, saai of moeilijk. Het is de beste manier van tijdreizen die we tot nu toe hebben. Archeologie vertelt je nieuwe verhalen waarvan je het bestaan niet eens afwist. Archeologie inspireert. Het gevoel dat je krijgt als je iets opgraaft wat duizenden jaren geleden voor het laatst door een mens werd aangeraakt is heel bijzonder en eigenlijk niet te beschrijven. Wij kunnen het iedereen aanraden. Dat moet je meemaken! Lees hier waarom.

Lees meer